Robert De Niro in misdaaddrama Candy Store

Borizzz

Robert De Niro heeft getekend voor een hoofdrol in het misdaaddrama Candy Store. Hij speelt een gepensioneerde politieagent in New York die weer in dienst treedt wanneer een geheim agent, gespeeld door Jason Clarke, hem vraagt een grote misdaadoperatie in de stad aan te pakken. Dat schrijft het Amerikaanse film- en tv-tijdschrift Variety.

De 69-jarige De Niro is vanaf donderdag te zien als pater familias Don in de komedie The Big Wedding, naast onder anderen Katherine Heigl, Amanda Seyfried en Diane Keaton. Met Candy Store keert hij terug naar het voor hem bekende misdaadgenre. Vorig jaar was hij nog te zien in Freelancers, met Forest Whitaker en rapper 50 Cent.

De 43-jarige Clarke is vooral bekend van Lawless en Zero Dark Thirty en is binnenkort te zien in The Great Gatsby en White House Down. Eerder werd al bekend dat ook Omar Sy, bekend van het Franse drama Intouchables, een hoofdrol in de film heeft. Het is nog niet bekend welke rol hij precies speelt.

Regie en scenario van Candy Store zijn in handen van Stephen Gaghan. Hij werd voor zijn scenario's van Traffic en Syriana, dat hij ook regisseerde, genomineerd voor een Oscar en wist die voor Traffic ook te verzilveren. Wanneer Candy Store in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.


Robert De Niro in misdaaddrama Candy Store (Foto: Novum)