Grosjean happy met nieuwe chassis

Tiede-Jan Breevaart

Romain Grosjean heeft een nieuw chassis gekregen in Bahrein. Het leverde hem een goed gevoel op zei hij zelf, het resulteerde in een derde plaats.

De Fransman van Lotus is erg tevreden met zijn nieuwe auto: "Ik heb nu het gereedschap om voor meer goede resultaten te kunnen gaan. Het is geen geheim dat ik voor Bahrein geen goed gevoel had over de auto. Het probleem was niet het chassis, de aërodynamica of iets in die geest, het duurde gewoon even voordat de wagen helemaal naar mijn zin was, wat ontzettend frustrerend was. In Bahrein hebben we het probleem eindelijk weten op te lossen en ik voelde me ineens een stuk comfortabeler in de auto, met een podiumplek aan het einde van de race als gevolg. De wagen deed precies wat ik wilde en de derde plaats was een mooie beloning voor het harde werken van het team."

Vanaf nu wil Grosjean vaker op het podium staan: "We hebben dit jaar elke race punten gescoord, dus we waren al consistent, maar nu de auto is zoals ik dat graag wil, moeten we ook elke race voor een topresultaat kunnen gaan. Ik beschik nu over het gereedschap om elk weekend hard te kunnen pushen. Voor mij begint het seizoen dus eigenlijk nu pas. Mijn podium in Bahrein was in dat opzicht een mooi begin. Als we net zo hard blijven werken als tijdens die eerste paar races, weet ik zeker dat we dit jaar mooie dingen kunnen bereiken."

Met 26 punten na drie races staat de Fransman zevende in het kampioenschap.