[Bundesliga] Geen winnaar in voorproefje finale CL

Maarten (rubbereend)

De competitiewedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Door doelpunten van Kevin Grosskreutz en Mario Gomez werd het in het Signal Iduna Park 1-1. Over precies drie weken staan de Duitse clubs opnieuw tegenover elkaar, dan op Wembley in de finale van de Champions League.

Omdat in de competitie de beslissingen bovenin al zijn gevallen, gaven beide trainers veel bepalende spelers rust. Arjen Robben zat bij Bayern München niet eens bij de selectie.

De gemoederen tussen beide topclubs liepen desondanks af en toe hoog op. Halverwege de tweede helft kreeg Rafinha zijn tweede gele kaart nadat hij zijn elleboog in het gezicht van een tegenstander had geduwd. Toen de Braziliaan van Bayern met veel misbaar het veld verliet, kregen langs de lijn ook Jürgen Klopp en Matthias Sammer het even stevig met elkaar aan de stok.

De goals in de confrontatie tussen kampioen Bayern en nummer twee Dortmund vielen al in de eerste 25 minuten. Grosskreutz opende na een afgemeten voorzet van Jakub Blaszczykowski namens de thuisploeg in de elfde minuut de score. Mario Gomez maakte er halverwege de eerste helft met een kopbal van dichtbij 1-1 van.

Dortmund liet de uitgelezen kans liggen om de wedstrijd te winnen. Robert Lewandowski zag na een uur spelen zijn penalty gekeerd worden door doelman Manuel Neuer. Ook in de slotfase met een mannetje meer wist de thuisploeg niet door te drukken.