[Upd] 'Spirituele opvolger Eternal Darkness'

Hilde (Yachiru)

Via IGN is een teaser-trailer naar buiten gekomen die mogelijk de spirituele opvolger van Eternal Darkness toont. Volgens de officiële website zal aanstaande maandag een crowdfunding-campagne voor het spel, dat Shadow of the Eternals zal gaan heten, starten.

Volgens de trailer zal het team achter Eternal Darkness aan de game gaan werken. Ook wordt de naam Precursor Games getoond. Meer informatie is nog niet bekendgemaakt. Maandag zullen we ongetwijfeld meer te weten komen.

Update 22.05 uur
Via NeoGAF is er wat informatie over de game gelekt die via Google Cache uit de website van Precursor Games is gevist. De info is dus nog niet officieel.

Allereerst begint de game met detective Paul Becker die twee overlevenden van een bloedbad in Louisiana ondervraagt. Hun gezamelijke herinneringen moeten uiteindelijk leiden naar de oplossing van de zaak. Er wordt gesproken over een totale geschiedenis van zo'n 2500 jaar waaruit je passages zult spelen.

De game lijkt episodisch te worden aangeboden met mogelijk 12 afleveringen, net als bijvoorbeeld The Walking Dead van TellTale welke in vijf afleveringen aangeboden werd. Elke aflevering zal een ander speelbaar personage bieden en zo'n twee tot vier uur gameplay omvatten.

Shadow of the Ancients (in de gelekte teksten wordt een andere titel gebruikt) zal in eerste instantie gemaakt worden voor pc en Wii U. Later kunnen er platforms toegevoegd worden. De crowdfunding zal niet via Kickstarter verlopen omdat de makers niet vanuit de UK of USA werken. Men wil 1,1 miljoen dollar ophalen.

De release staat gepland voor het derde kwartaal in 2014.