Skylanders na half jaar op eerste plek

Het is het avonturenspel Skylanders Giants na 26 weken eindelijk gelukt de eerste plaats in de verkooptoptien te veroveren. Het verstoot Luigi's Mansion 2 van de eerste plek en weet grootmacht Call of Duty: Black Ops II voor het eerst achter zich te houden. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

De nummer één van de afgelopen vier weken, Luigi's Mansion 2, is flink afgezakt. De Nintendo-game staat nu op de zesde plek, achter het schietspel Call of Duty: Black Ops II. De Nintendo Wii-versie van Skylanders Giants staat al in de top tien sinds het spel half oktober op de markt kwam. Waar Skylanders Giants de sprong nu aan te danken heeft, is niet bekend.

Op nummer twee staat de zombiegame Dead Island: Riptide voor PS3. Het is deze week de opvallendste nieuwkomer in de top tien. Hetzelfde spel voor Xbox 360 is terug te vinden op de vierde plek.

Op de derde plek staat het actieavontuur Lego City Undercover, in de versie voor Nintendo 3DS. De versie van het spel voor Wii U valt buiten de top tien.

De volledige verkooptoptien van week achttien ziet er als volgt uit:
01. Skylanders Giants (Nintendo Wii)
02. Dead Island: Riptide (PlayStation 3)
03. Lego City Undercover (Nintendo 3DS)
04. Dead Island: Riptide (Xbox 360)
05. Call of Duty: Black Ops 2 (PlayStation 3)
06. Luigi's Mansion 2 (Nintendo 3DS)
07. Assassin's Creed 3 (PlayStation 3)
08. Just Dance 4 (Nintendo Wii)
09. Assassin's Creed 3 (Xbox 360)
10. FIFA 13 (PlayStation 3)


Skylanders na half jaar op eerste plek