Spielberg en Cooper maken mariniersfilm

ArtistA (Jonathan)

Steven Spielberg gaat Bradley Cooper regisseren in een film over de marinier Chris Kyle. Cooper speelt de sluipschutter van de Amerikaanse eenheid Navy SEAL, die bekend staat als dodelijkste marinier van de Amerikaanse geschiedenis.

De film van Spielberg is gebaseerd op de autobiografie van Kyle, getiteld American Sniper. De marinier kwam dit jaar op 38-jarige leeftijd om het leven bij op een schietbaan in Texas. Hij werd omgebracht door een 25-jarige veteraan die hij naar de schietbaan had meegenomen in de hoop hem te helpen bij zijn herstel van posttraumatische stress.

Jason Hall, bekend van de komedie Spread met Ashton Kutcher, werkt aan het scenario van American Sniper. Spielberg wil volgend jaar aan de productie van American Sniper beginnen.

De 66-jarige filmmaker zoekt sinds zijn succesvolle biografische film Lincoln naar nieuwe regieprojecten. In januari werd bekend dat hij plannen voor de sciencefictionfilm Robopocalypse in de ijskast heeft gezet.

Bradley Cooper is een van de meest gevraagde acteurs in Hollywood. Hij werd dit jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in het komische drama Silver Linings Playbook en is binnenkort te zien in de komedie The Hangover Part III.


Spielberg en Cooper maken mariniersfilm (Foto: Novum)