Robredo stuurt Haase naar huis in Oeiras

Boris (borisz)

Robin Haase is donderdag in de tweede ronde van het tennistoernooi in Oeiras uitgeschakeld. De Haagse tennisser, die zich via de kwalificaties een weg moest banen naar het hoofdtoernooi, was niet opgewassen tegen Tommy Robredo uit Spanje. De als achtste geplaatste gravelbijter zegevierde met tweemaal 6-4. In de eerste ronde was Haase met Pablo Andujar nog wel een Spanjaard de baas geweest.

Haase werd op het Portugese gravel in de vijfde game gebroken, maar toonde karakter door meteen orde op zaken te stellen. Een tweede break wist Haase niet meer te repareren, waardoor hij de eerste acte met 6-4 aan Robredo moest laten.

Het tweede bedrijf verliep haast identiek. Weer werd Haase in de vijfde game gebroken, maar wederom had hij een vliegensvlug antwoord paraat. Net als in het eerste bedrijf ging Robredo nogmaals door de service van Haase heen, waarna hij bij 5-4 de wedstrijd uitserveerde. Uiteindelijk kreeg Haase meer breakpoints, maar toonde Robredo zich simpelweg koelbloediger op de belangrijke momenten.

Haase slaagde er zodoende ook in zijn derde ontmoeting met Robredo niet in een set te winnen. In 2010 en 2008 was de op de wereldranglijst 36 plaatsen hoger noteerde Spanjaard hem ook al eenvoudig de baas. Door de uitschakeling van Haase zijn er geen Nederlanders meer actief in Oeiras. Igor Sijsling en Kiki Bertens dienden al eerder het strijdtoneel te verlaten.