Denen niet vervolgd om verkrachting Nederlandse

anoniem_22072019025900

Twee Denen die in februari werden opgepakt voor de verkrachting van een Nederlandse vrouw in Thailand worden daarvoor niet vervolgd. Er is te weinig bewijs en de zaak is van de baan. Dat schrijft de nieuwssite Scandasia.

Een 23-jarige Nederlandse toeriste beschuldigde drie Denen ervan haar te hebben verkracht nadat ze door een van hen dronken was gevoerd in een bar in Chiang Mai, in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze vrijwillig met een van hen meegegaan naar een hotelkamer, waarna twee vrienden van hem zouden zijn binnengekomen om mee te doen.

De toeriste zou hebben verklaard dat de drie haar na de verkrachting bewusteloos achterlieten in de kamer en dat ze pas de volgende dag alleen wakker werd. Op camerabeelden is echter te zien dat ze het pand na een uur verlaat.

Twee van de Denen werden kort na de zogenaamde verkrachting aangehouden terwijl ze aan het raften waren. Ze ontkenden de vrouw te hebben verkracht. De derde man die beschuldigd werd is nooit aangehouden. Hij kon de Nederlandse niet hebben verkracht omdat hij al in het gezelschap van een andere vrouw was, wat ook op beelden was te zien.

De Denen waren al voorwaardelijk op vrije voeten gesteld, maar ze moesten hun paspoorten inleveren zodat ze het land niet konden verlaten. Nu justitie de aanklacht heeft laten vallen zijn ze vrij om het land uit te reizen.