Britse belastingparadijzen gaan informatie delen

anoniem_22072019025900

Een flink deel van de Britse overzeese gebieden delen voortaan informatie over rekeninghouders. Dat moet belastingontwijking via deze veelal als belastingparadijzen bekendstaande eilanden tegengaan. Dat maakte de Britse minister van financiën George Osborn donderdag bekend. De informatie wordt uitgewisseld met de Britten zelf, maar ook met Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Begin vorige maand beloofden de vijf Europese landen rekeninginformatie te gaan delen. Anguilla, Bermuda, de Britse Maagdeneilanden, Montserrat en de Turks- en Caicoseilanden, allen overzeese gebieden van het Verenigd Koninkrijk, doen nu mee aan deze informatie-uitwisseling.

Ook het eiland Man tussen Ierland en Groot-Brittannië doet mee. Eerder al zegden de Kaaimaneilanden dat toe. Het Kanaaleiland Guernsey heeft interesse getoond in de overeenkomst.

Osborn noemt de toezegging een belangrijke stap om de internationale transparantie te verhogen. "Het maakt het stukken moeilijker voor mensen om belastingen te ontwijken door geld overzees te stallen."