Ellen Page vindt acteren voor games pittig

Stefan Walthie (StefanW)

Het acteren voor de actiegame Beyond: Two Souls is de 25-jarige Canadese actrice Ellen Page zwaar gevallen. "Het is geen lineair verhaal en ik moest verschillende scenemogelijkheden uitspelen met uiteenlopende emoties, dat was zeker heel uitdagend", zei Page tegen Novum Nieuws. De Canadese, die naam maakte met de komedie Juno, moest voor elke scène dertig pagina's tekst inspreken.

Beyond: Two Souls is in de maak voor Playstation 3. Omdat het een game betreft, was Page veel bezig met bewegingsregistratie. Ze vond het pittig om te werken in een lege studio vol camera's en sensoren, maar wist uiteindelijk haar draai te vinden. "Je kunt vallen en bewegen wat je wilt. Je heb heel veel vrijheid", vertelde ze. "Het is fascinerend om nu het resultaat te zien".

De game draait om Jodie Holmes, gespeeld door Ellen Page. Het verhaal begint wanneer Holmes acht jaar oud is en haar leven met de onzichtbare entiteit Aiden onder de loep wordt genomen door onderzoekers. Gedurende het spel maken gamers verschillende beslissingen die vijftien jaar van het leven van Holmes beïnvloeden.

Beyond: Two Souls ligt in oktober in de winkel.