FOK!filmtips van de dag: Hitler's Children

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De vijftienjarige Eva kan absoluut niet opschieten met haar stiefvader, maar haar moeder vindt dat ze niet zo moet zeuren. Eva komt steeds meer alleen te staan, helemaal als haar beste vriendin het te druk heeft met een nieuw vriendje. Als bijverdienste ontwerpt Eva T-shirts, die ze 's zaterdags in de printshop drukt. Ze is verliefd op Mees, de leuke jongen die daar werkt. Door een misverstand denkt ze echter dat hij al een vriendin heeft. Dan ontmoet Eva de vlotte, knappe Ricardo die haar met al zijn aandacht en cadeaus helemaal inpakt, maar Mees vertrouwt het niet.

Lover of Loser is de vierde verfilming van de tienerboeken van Carry Slee. Eerder werden Afblijven, Timboektoe en Radeloos verfilmd. Martijn Lakemeier kroop in de huid van Mees. Voor zijn eerdere rol in Oorlogswinter won hij een Film1 Rembrandt Award en een Gouden Kalf. Te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

Forces of Nature is een romantische komedie met Ben Affleck en Sandra Bullock - Ben gaat trouwen en probeert naar zijn bruiloft te komen, maar alles zit hem tegen. Hij reist samen met de chaotische Sarah. Ze worden verliefd op elkaar, maar Ben is zijn bruid nog niet vergeten. Ze komen op de plek van bestemming, maar nu moet hij een keuze maken. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

De familie Hoess deed er alles aan om de horror te negeren. Geblindeerde ramen zorgden ervoor dat ze vanuit hun villa de schoorstenen en de gaskamers niet konden zien. Familiefoto's tonen buiten spelende kinderen en andere idyllische taferelen, zonder de aanwezigheid van het kamp te verraden. Alleen de geur van verbrande lijken en de dikke laag as die de tuin bedekte, lieten zich niet uitbannen, vertelt Rainer Hoess bijna zeventig jaar later. Zijn grootvader was de commandant van Auschwitz, zijn vader groeide er op. Rainer heeft eindelijk de moed verzameld om, samen met een Joodse vriend, een bezoek te brengen aan het voormalige concentratiekamp.

Behalve Rainer komen in Hitler's Children ook de nabestaanden van andere kopstukken van het nazi-regime aan het woord. Ze vertellen over hoe het is om met deze historische ballast te moeten leven. Het achternichtje van Himmler trouwde met een Jood uit Israel, de kleindochter van Göering heeft zich laten steriliseren en de jongste zoon van kampbeul Hans Frank probeert zijn familieverleden van zich af te schrijven. Te zien om 23.50 uur op Nederland 2.