[PL Darts] Voorbeschouwing week 13

Tom (Nappie-Oleon)

Liverpool, de stad van de Beatles, zal het decor zijn voor speelronde dertien van de Premier League of Darts. De acht helden van het dartsbord zullen ook morgenavond weer strijden om een plek in de play-offs. De eerste beslissingen zijn reeds gevallen, maar voor de overige spelers zullen de komende twee weken beslissend zijn.

De belangrijkste wedstrijd van deze week is het duel tussen Phil Taylor en Robert Thornton. Als The Power die partij wint dan lijken de playoff plekken vergeven. Toch zit het niveau dit jaar dichter bij elkaar dan ooit. Koploper Michael van Gerwen heeft ook al vijf wedstrijden niet gewonnen. In de voorgaande jaren van Taylor-dominantie is dat nog nooit gebeurd.

Michael van Gerwen (Ned) vs Andy Hamilton (Eng)
James Wade (Eng) vs Simon Whitlock (Aus)
Robert Thornton (Sch) vs Phil Taylor (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Adrian Lewis (Eng)
James Wade (Eng) vs Andy Hamilton (Eng)

 

Michael van Gerwen – Andy Hamilton
Van Gerwen verloor vorige week een slordige partij van Simon Whitlock, maar staat desondanks nog steeds bovenaan in de competitie. Tegenstander Andy Hamilton heeft nog een theoretische kans op het halen van de play-offs. De Engelsman zal daarvoor wel al zijn resterende wedstrijden ruim moeten winnen en laat The Hammer de laatste weken zijn vorm nou net even kwijt te zijn. Op TV speelden beide heren vijf keer tegen elkaar, waaronder eerder in deze Premier League toen Mighty Mike met 7-2 ruim won. De bookmakers zijn er al wel uit.

Robert Thornton - Phil Taylor
Taylor pakte vorige week in Birmingham vier zeer belangrijke punten en kan zich morgen definitief plaatsen voor de play-offs. Hiervoor moet hij wel winnen van Robert Thonton, en laat dat nou net geen zekerheid zijn. Ook Thornton pakte vier punten en kwam daarmee in verliespunten gelijk met Taylor. De Schot heeft wel een loodzwaar programma in de laatste weken: deze week Taylor en volgende week tegen Van Gerwen en Van Barneveld. In onderlinge duels staat het 6-3 voor Taylor, maar Thornton kan wel zeggen dat hij drie van de laatste vier ontmoetingen winnend heeft afgesloten. In Ally Pally werd het tijdens het WK wel overtuigend 4-0 voor Taylor in de derde ronde. Kan de wereldkampioen zijn niveau van vorige week doortrekken of kan The Thorn een gevoelige steek uitdelen?

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
Van Barneveld is eigenlijk zeker van de play-offs en Lewis is uitgeschakeld. De vraag is of Jackpot zich nog richten op de laatste twee speelweken. Dit seizoen is namelijk gebleken dat een gedreven en een inspiratieloze Lewis een wereld van verschil is. De heren speelden in week negen tegen elkaar, toen bracht Barney zijn Engelse tegenstander een nederlaag toe. Dat was de eerste nederlaag in vijf Premier League weken voor Lewis, maar sinds die partij pakte Lewis geen enkel punt meer. Lewis en Van Barneveld liggen elkaar wel qua spel. Beide heren houden van een lekker tempo en dat komt de wedstrijd meestal ten goede. In onderlinge confrontaties staat het 7-3 voor de Hagenaar.

Deze week is de Premier League te zien op TV via RTL7 op 2 mei vanaf 23.30 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien rond de klok van 22.00 uur. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.