Elia en Arnautovic blijven geschorst

Frank (franklop)

Eljero Elia en Marko Arnautovic blijven de rest van het seizoen geschorst bij Bundesligaclub Werder Bremen. De twee voetballers mogen niet met het eerste elftal meetrainen, meldt Werder maandag. Elia en Arnautovic werden vrijdag disciplinair gestraft.

De Oostenrijker Arnautovic werd vrijdagochtend om 03.00 uur op de snelweg door de politie aangehouden vanwege een snelheidsovertreding. Toen hij stopte, zette ook Elia zijn auto aan de kant. Beide voetballers hadden niet gedronken.

"We hebben tijdens de eindsprint in de competitie de volledige concentratie van alle spelers nodig", verklaarde technisch directeur Thomas Eichin. "We hebben ze nogmaals verduidelijkt dat hun gedrag het team in deze fase van het seizoen geschaad heeft."

Elia is aan zijn eerste seizoen bezig bij Werder nadat hij een seizoen op de bank wegkwijnde bij Juventus. In Bremen speelde hij 24 wedstrijden, maar tot scoren kwam hij nog niet. Eerder kwam 28-voudig international Elia ook uit voor ADO Den Haag, FC Twente en Hamburger SV.