[UK Open Darts] Deelnemers bekend

Tom (Nappie-Oleon)

Ook de laatste UK Open Qualifier, gisteren afgewerkt in Wigan, werd een prooi voor Michael van Gerwen. In de finale kreeg Mervyn King in slechts 10 minuten en 38 seconden een oorwassing. Hiermee heeft Van Gerwen vijf van de acht qualifiers naar zich toegetrokken, een absoluut record.

In de halve finale werd Adrian Lewis na een spannende strijd, met 6-5 verslagen. Van Gerwen liep tegen een achterstand van 5-2 aan. Even later kon Lewis de partij via een 20 finish naar zich toetrekken, maar faalde met 'no score'. Jackpot kwam de tik niet meer te boven, van Gerwen knokte verder en kon zijn vijfde vloertoernooi van het jaar naar zich toetrekken.

Gino Vos, Leon de Geus en Roland Scholten kwamen tot de derde ronde. Voor Vincent van der Voort en Co Stompé was het in de tweede ronde voorbij. Phil Taylor had zijn dag wederom niet. Net als op de zaterdag sneuvelde hij voortijdig in de derde ronde.

Na de acht gespeelde UK Open Qualifiers zijn de namen van de spelers bekend die zich via de UK Open Order of Merit hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi. Namens de lage landen zullen Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Co Stompé, Jelle Klaasen, Leon de Geus, Gino Vos, Vincent van der Voort, Roland Scholten en de gebroeders Huybrechts 6 juni te Bolton in actie komen.

De UK Open kent een open loting waardoor grote namen er al vroeg uit kunnen liggen. Voor de winnaar ligt de hoofdprijs van £40.000,- klaar. Voor de volledige plaatsingslijst klik hier.

Top tien UK Order of Merit 2013:

1 Michael van Gerwen (Ned) £35,600
2 Robert Thornton (Sch) £10,400
3 Kim Huybrechts (Bel) £9,600
4 Peter Wright (Eng) £9,400
5 Simon Whitlock (Aus) £9,200
6 Gary Anderson (Sch) £6,800
7 Mervyn King (Eng) £6,600
8 Ronnie Baxter (Eng) £6,400
9 John Part (Can) £6,200
10 Brendan Dolan (N-I) £5,800