[Serie A] Juventus wint en is dicht bij titelprolongatie

Boris (borisz)

Juventus heeft aan de Turijnse derby tegen Torino zondag op het nippertje drie punten overgehouden. Arturo Vidal schoot vier minuten voor tijd de 1-0 tegen de touwen voor de bezoekers, waarna Claudio Marchisio er twee minuten in blessuretijd 2-0 van maakte. Juventus kan volgende week bij winst thuis tegen Palermo de titel prolongeren in de Serie A.

Fiorentina pakte drie belangrijke punten bij Palermo (3-0), waardoor de club nu twee punten voorsprong heeft op AC Milan. De Florentijnen bezetten de derde plek, waarmee ze zich zouden kwalificeren voor de voorronde van de Champions League. Oud-Ajacied Mounir El Hamdaoui kwam negen minuten voor tijd in het veld bij Fiorentina. Milan komt zondagavond nog in actie tegen Catania.

Pablo Osvaldo was op schot voor AS Roma. De Italiaan vond in de hoofdstad driemaal het net tegen Siena. Door een goal van Erik Lamela werd het uiteindelijk 4-0 voor de Romeinen, die de geblesseerde Maarten Stekelenburg moesten missen. Roma staat vijfde op zes punten van Fiorentina.

Internazionale kan definitief een streep zetten door plaatsing voor de Champions League. De Noord-Italianen verloren met 1-0 bij Palermo door een goal van Josip Ilicic. Inter staat zevende op acht punten van Fiorentina. Palermo pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en zou nu op doelsaldo in de Serie A blijven.

Overige uitslagen Serie A:

Palermo - Lazio 0-0

Chievo Verona - Genoa 0-1