[Upd] Valdés ontkent weigering aanvoerdersband

Rosario

Víctor Valdés weigerde gisteren tijdens de wedstrijd tegen Athletic Bilbao om de aanvoerdersband over te nemen van Xavi, een beslissing die hem op veel kritiek kwam te staan van gebruikers van social media. De keeper van Barcelona is de vierde aanvoerder van de Catalanen.

Xavi was in Bilbao aanvoerder, maar hij werd in de 58e minuut gewisseld voor Messi. Bij de afwezigheid van Puyol en Iniesta is Valdés dan normaliter reserve-aanvoerder, maar de 31-jarige routinier weigerde pertinent om de aanvoerdersband over te nemen. Uiteindelijk schoof Messi de band dan ook om zijn arm, totdat Iniesta er twintig minuten later inkwam.

Over de beweegredenen van Valdés is nog niets bekend, hoewel daar op het internet wel druk over wordt gespeculeerd. Zo zou de keeper slechte herinneringen hebben aan zijn vorige wedstrijd als aanvoerder, waarin hij uit bij Real Madrid van het veld werd gestuurd en vervolgens maar liefst vier wedstrijden werd geschorst. Ook zou Valdés moeite hebben gehad met de aanvoerdersband over zijn handschoenen heen aan te trekken.

Update 19.55 uur
Victor Valdés heeft via Facebook laten weten dat hij niet heeft geweigerd om FC Barcelona aan te voeren in het duel met Athletic de Bilbao.

De doelman zou aanvoering moeten verlenen aan het team, omdat eerste keus Xavi naar de kant moest. Hij gaf de band echter snel daarna aan teamgenoot Lionel Messi. Media legden de link naar het aanstaande vertrek van Valdés bij Barcelona.

"Dat ik die band aan Lionel gaf, heeft met niets anders te maken dan de maat ervan. Hij ging niet comfortabel om mijn arm, dus besloot ik om tijdens de wedstrijd de band aan iemand anders over te doen", vertelt de sluitpost op het sociale medium.