[Premier League] Liverpool scoort ook zonder Suarez

Boris (borisz)

Liverpool weet ook zonder Luis Suarez het net te vinden. De Reds wonnen zonder de geschorste Uruguayaan zaterdag met 6-0 bij Newcastle United. Daniel Sturridge en Jordan Henderson scoorden beiden twee keer, Daniel Agger en Fabio Borini waren ook doeltreffend.

Liverpool opende al na drie minuten de score via Agger en veertien minuten later lag de bal opnieuw in het net. Nu was het Henderson die scoorde. De 2-0 stand bleef tot de rust op de borden staan.

Aan het begin van de tweede helft had Newcastle, zonder de geblesseerde Tim Krul en met Vurnon Anita op de bank, door een dubbele wissel zeven Fransen binnen de lijnen staan. Het hielp de Magpies niet, want Sturridge tilde de score met treffers in de 54e en 60e minuut naar 4-0.

Ook Anita kon het tij voor de thuisploeg niet keren. De oud-Ajacied viel in de 65e minuut in en zag na negen speelminuten hoe Borini de 5-0 scoorde. Even later moest Newcastle door met tien man toen Mathieu Debuchy rood kreeg en in overtal scoorde Liverpool nogmaals via Henderson.

Liverpool blijft ondanks de zege zevende. Newcastle staat op de zestiende positie.