Giggs prijst "briljante" Van Persie

Jeffrey

Robin van Persie heeft een groot aandeel gehad in de landstitel van Manchester United. Dat is puur kwaliteit, meent ploeggenoot Ryan Giggs.

De Nederlandse spits was maandag de gevierde man, toen hij met een hattrick tegen Aston Villa - in de eerste helft - United de twintigste landstitel bezorgde. De topscorer van de Premier League maakt veel indruk op oude vos Giggs, die zijn dertiende landstitel kon vieren.

"We wisten allemaal dat hij kwaliteit heeft, maar soms besef je niet hoe goed een speler wel niet is, totdat je tegen hem speelt", begon hij tegen BBC Radio 5. "We beseften het door met hem te trainen en te spelen, en dan zie je gewoon dat Robin simpelweg een briljante speler is."

Zondag gaat Manchester United op bezoek bij Van Persie's oude werkgever Arsenal. Giggs snapt dat niet iedere fan Van Persie met open armen zal ontvangen. "Natuurlijk zullen sommige fans niet blij zijn, omdat hij hun beste speler was en veel scoorde. En dan ben je teleurgesteld als zo iemand je club verlaat."

"Wij zijn blij dat hij naar ons is gekomen en dat hij zo'n geweldig seizoen heeft gehad. Hopelijk zullen de fans hem het respect geven dat hij verdient, maar je kunt het natuurlijk nooit garanderen."