[Upd] [EK Judo] Polling en Bolder in halve finale

Boris (borisz)

Judoka Dex Elmont heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het EK Judo in Budapest. Met nog veertig seconden op de klok wierp hij de Wit-Rus Valery Khudayeshka op zijn rug. Goed voor ippon.

Bij de laatste zestien wacht een ontmoeting met de Sloveen Rok Draksic. De dames Kim Polling, Linda Bolder(-70kg) en Anicka van Emden(-63kg) hebben een bye voor de eerste ronde en zitten automatisch bij de laatste zestien. 

Update 12.30 uur

Van Emden verloor haar eerste partij. Ze werd in een verwurging genomen door Marta Labazina uit Rusland en moest aftikken. 

Update 12.50 uur

Kim Polling is door naar de kwartfinale, ze gooide binnen een minuut haar Franse tegenstander Fanny Estelle Posvite op d'r rug. 

Update 13.05 uur

Ook Linda Bolder plaatst zich bij de laatste acht. Ze hield de Britse Megan Fletscher in de houtgreep nadat ze al een waza-ari voor stond. Bolder en Polling zouden elkaar kunnen treffen in de finale. 

Update 13.20 uur

De als eerste geplaatste Dex Elmont is in de tweede ronde van het EK judo uitgeschakeld door Rok Draksic. De Sloveen nam Elmont in de houdgreep en daar kwam hij niet meer uit. In het begin van de wedstrijd gebeurde hetzelfde, maar toen kon Elmont zich nog wel redden. 

Update 13.45 uur

Bolder en Polling staan in de halve finale. Bolder rekende met af met Juliane Robra. Net nadat Bolder haar derde straf kreeg gooide ze de Zwitsere Robra op haar rug en won met ippon. Polling had aan Barbara Matic een zwaardere kluif, ze won uiteindelijk met twee yuko's tegen één. In de halve finale neemt Bolder het op tegen de Duitse Laura Vargas-Kohl. Voor een plek in de finale zal Polling het opnemen tegen Bernadette Graf uit Oostenrijk.