Populariteit Feyenoord neemt toe

Tiede-Jan Breevaart

Feyenoord leeft meer dan ooit bij de fans. Deze week werd alweer de 26.500e seizoenskaart voor de volgende voetbaljaargang verkocht.

"Dat is echt geweldig", vindt technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad. "We lopen weer ruim voor op het aantal dat wij vorig seizoen rond deze tijd al hadden verkocht. In dat opzicht was de winst tegen Vitesse ook erg belangrijk. Als je die partij verliest, eindig je waarschijnlijk op de vierde plaats en dat is volledig conform de doelstelling. Maar nu doen wij nog mee om de tweede plek en de voorronde van de Champions League. Dat geeft toch schwung."

Trainer Ronald Koeman is blij met de toenemende populaireit van Feyenoord. "Een volle Kuip en een geweldige sfeer, dat is een zekerheid die je als coach hebt als je bij Feyenoord tekent. Dat er nu alweer 26.500 seizoenkaarten over de toonbank zijn gegaan, geeft weer aan hoe groot de club is. En we hadden de laatste maanden nog meer mensen kwijt gekund."

"Feyenoord heeft een enorm trouw publiek", vervolgt Koeman. "Die twaalfde man is zó belangrijk. Dat zullen wij ook weer merken in de laatste duels met Heracles en NAC. Het is natuurlijk geen toeval dat wij al zo lang ongeslagen zijn in eigen huis."