Pellè: "Weet geeneens of ik hier blijf"

Tiede-Jan Breevaart

Steeds vaker worden clubs uit de Europese (sub-)top met talenten van Feyenoord in verband gebracht. Graziano Pellè is niet te beroerd om zijn ploeggenoten van advies te voorzien.

De Italiaanse sterspeler van de Rotterdammers hinkt op twee gedachten als het de loopbaanplanning van de talenten die Feyenoord herbergt aangaat. "Ik zou ze willen adviseren dat ze moeten blijven, maar dan denk ik vooral ook aan mezelf", zegt hij in Voetbal International.

Het opportunistische karakter van de voetbalwereld maakt Pellè aan het twijfelen. "Ik kan het wel makkelijk zeggen, maar wat doe je als die topclub zich inderdaad voor je meldt? In deze wereld is gewoon niets te voorspellen."

Dat geldt ook voor zijn persoonlijke situatie. "Ik weet geeneens zeker of ik hier volgend jaar nog wel speel. Ik ga er natuurlijk wel van uit en ik wil het ook heel graag, maar wat als morgen een club op de stoep staat die mij zo graag wil hebben dat ze daarvoor een flink bedrag op tafel leggen waartegen Feyenoord geen nee kan zeggen? Voor hetzelfde geld blijft iedereen en word ik verkocht."