Tot zestien jaar cel geëist voor martelmoord Velp

Redactie

Tegen drie verdachten van een moord op een man uit Velp heeft het Openbaar Ministerie dinsdag celstraffen van acht en zestien jaar geëist. Het 60-jarige slachtoffer zou in november 2011 zijn doodgemarteld omdat hij zijn 55-jarige huisgenote zijn huis uit wilde zetten.

De verdachten, naast de 55-jarige vrouw een 35-jarige man en een 31-jarige vrouw, zouden daarom een plan hebben opgezet om de man 'klappen te geven'. De man werd in zijn eigen woning zo zwaar toegetakeld dat hij een dag later aan zijn verwondingen bezweek.

De politie kreeg de verdachten in het vizier na een tip en ontdekte het lichaam na het doorzoeken van de woning in de kelderbox. Volgens justitie passen de letsels die bij de sectie zijn beschreven bij marteling.

Het drietal wordt verdacht van het medeplegen van moord en het verbergen van het lichaam. De marteling moet uren hebben geduurd, aldus de officier.

De 55-jarige vrouw en de 35-jarige man gaan als het aan het OM ligt zestien jaar de cel in. De 31-jarige vrouw is verminderd tot sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Tegen haar is een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak.