Van den Brom niet geschorst na kritiek

Jeffrey

John van den Brom krijgt geen schorsing voor de stevige kritiek die hij zondag uitte richting scheidsrechter Alexandre Boucaut. De Belgische voetbalbond heeft de Nederlandse trainer van Anderlecht een schikkingsvoorstel gedaan van driehonderd euro boete. Dat melden Belgische media.

De bond vindt dat de uitspraken Van den Brom niet te zwaar aangerekend moeten worden. "Er wordt rekening gehouden met de emotionele ontlading na de wedstrijd en het verschil in taalgebruik tussen Nederland en België", staat in een verklaring. "Om deze redenen stelt het bondsparket een minnelijke schikking voor."

Ook Bram Nuytinck, die eveneens kritiek had op de arbitrage, komt weg met een kleine boete. De Nederlandse verdediger van Anderlecht moet 150 euro betalen.

Van den Brom trok na de met 2-1 verloren topper tegen Zulte Waregem stevig van leer in een interview bij de Belgische televisie. Hij stelde onder meer dat Boucaut 'het hele Belgische voetbal verneukt'. Twee omstreden penalty's waren de Amersfoorter in het verkeerde keelgat geschoten.