Nadal: "Verlies Monte Carlo geen tragedie"

Rosario

Rafael Nadal is ondanks zijn eerste verlies in Monte Carlo in negen jaar tijd zogezegd tevreden over zijn week op het Monegaskische gravel. De Spanjaard verloor vandaag verrassend van Novak Djokovic. Eerder al zei Nadal dat hij zich niet zag als de favoriet voor het toernooi, dat hij acht keer op rij won.

"Zonder al te veel voorbereiding is het me gelukt de finale te bereiken," aldus de gravelspecialist uit Manacor tijdens een persconferentie. "Het is een sport, en ik speelde tegen de nummer één van de wereld. Ik denk dat het al met al een positieve week voor me is geweest, die me in ieder geval zal helpen om de volgende weken beter in vorm te zijn."

Nadal was vol lof over zijn tegenstander Novak Djokovic. "Hij was vandaag beter dan ik, het is een fantastische speler, en als je niet op honderd procent speelt tegen hem is het heel moeilijk om van dat soort spelers te winnen. Hij heeft een compleet spel."

Naar eigen zeggen was Nadal niet op het toppen van zijn kunnen vandaag. De Spanjaard hoopt dat deze wedstrijd hem wat meer ritme heeft gegeven. In ieder geval zit hij niet bij de pakken neer over de finale; "Het is geen tragedie. Ik heb gewoon verloren terwijl ik dat hier al acht jaar niet gedaan had."