Krajicek pakt eindzege in Heraklion

Boris (borisz)

Michaëlla Krajicek heeft haar rentree afgesloten met een toernooizege. In het Griekse Heraklion(ITF 10k) was ze met 3-6, 6-2 en 6-4 te sterk voor Indy de Vroome. Deze zege levert Krajicek twaalf punten op voor de ranking, De Vroome moet het doen met acht punten. Samen wisten ze ook het dubbeltoernooi te winnen.

Voor de 24-jarige Krajicek is het een geslaagde comeback in het professionele circuit. Ze heeft zeven maanden aan de kant gestaan door blessures, hartklachten en oververmoeidheid. Door al deze problemen was ze afgedaald naar plek 922 op de wereldranglijst. Het laatste ITF-toernooi dat Krajicek wist te winnen was het 50k-toernooi van Charlottesville in mei 2010. Het volgende toernooi wat ze gaat spelen is het 75k-toernooi in Trnava, Slowakije. Dit toernooi heeft begin mei plaats. Een week later zal ze ook het 100k-toernooi van Praag(Tsjechië) gaan spelen.

Eind mei zal ze tennissen voor de tennisclub Alta uit Amersfoort in de Nederlandse eredivisie. Roland Garros slaat ze over, wel zal Krajicek gebruikmaken van haar beschermde status om mee te kunnen doen aan Wimbledon. De zestienjarige De Vroome zal door haar finaleplek de top500 binnen komen. Welk toernooi ze hierna zal spelen is niet bekend.