Fischer: "Dachten blijkbaar dat het vanzelf ging"

Tiede-Jan Breevaart

Sinds vorige week lag de rode loper uit voor Ajax, maar meteen daarna morste de club punten tegen sc Heerenveen (1-1). Viktor Fischer acht zijn team daar zelf schuldig aan.

"Hier hadden we niet op gerekend, maar we dachten blijkbaar dat het vanzelf zou gaan", zei een kritische Fischer in gesprek met NUsport. Zo werd Ajax na de 2-3 zege door alles en iedereen op de kroon gezet, en zo kunnen de concurrenten dit weekend weer terugkomen in de strijd.

"Voetbal is een raar spelletje", beseft Fischer. "Nadat we op voorsprong kwamen, leek het wel of we bang werden. Natuurlijk deed Heerenveen het goed, vooral na rust. Maar wij hebben hen terug in de wedstrijd geholpen. Dat mag niet gebeuren. Volgende week moeten we het bij NAC-uit maar laten zien dan."

Arbiter Serdar Gözübüyük kreeg na afloop niet een beetje kritiek over zich heen. Ramon Zomer had overduidelijk hands gemaakt in het strafschopgebied en daarna negeerde hij nogmaals een penaltyclaim van Ajax. Daar wil Fischer niet te veel woorden over kwijt.

"Natuurlijk was het een strafschop. Maar daarna kwamen we alsnog gewoon op 1-0. Het ligt dus helemaal niet aan de scheidsrechter dat we niet gewonnen hebben. Wij hebben de voorsprong zelf uit handen gegeven, hebben het gewoon laten liggen."

Fischer weet dat Ajac zich weer moet verbeteren, maar leunt ook op het feit dat zijn team dit seizoen vaker na een mindere wedstrijd goed terugkwam. "Het kan ook een wake-upcall zijn. Zolang we maar niet denken dat het vanzelf gaat. Juist als we denken dat we er al zijn, dan gaat het mis."