Agent Clasie: "Feyenoord raakt zo spelers kwijt"

Tiede-Jan Breevaart

Jordy Clasie uitte onlangs zijn onvrede over een nieuwe contractaanbieding van Feyenoord. Trainer Ronald Koeman en technisch directeur Martin van Geel vinden dat vreemd.

"Ik vraag me af of de club me werkelijk wil behouden", riep Clasie vorige week in Voetbal International. De kleine Oranje-international schermt met interesse van het Italiaanse Fiorentina, dat hem een beduidend beter contract kan voorleggen.

Clasie's agent Wessel Weezenberg snapt de onvrede van zijn cliënt. "Het is meestal ons initiatief om met Feyenoord te praten over de contracten van jeugdspelers. Het is nooit andersom. De club zegt nooit 'Joh, je doe het zo fantastisch, dit is je nieuwe contract'", aldus de zaakwaarnemer zaterdag in De Volkskrant.

"Vroeger moest ik op mijn knieën naar toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker om de reiskosten voor Clasie vergoed te krijgen. Het is uit financieel oogpunt perfect te onderbouwen, maar zo raakt Feyenoord straks wel een hoop spelers kwijt", aldus Weezenberg.

Technisch Directeur Martin van Geel heeft een andere lezing. Volgens hem zou Feyenoord juist uit eigen beweging Clasie tot twee keer toe een verbeterd contract hebben aangeboden. "Wij willen onze spelers ook behouden, want na de sanering van 35 miljoen euro hoeven we niet langer te verkopen."