De Boer: "Ik zag dit niet aankomen"

Tiede-Jan Breevaart

Frank de Boer reageerde na afloop van het duel tussen Ajax en sc Heerenveen (1-1) teleurgesteld over het spel van zijn ploeg. Ajax leek na de overwinning op PSV zorgeloos naar de derde landstitel op rij te kunnen toewerken, maar sneed zich vrijdagavond lelijk in de vingers tegen sc Heerenveen.

Met een beetje meer pech had Ajax zelfs kunnen verliezen. "We waren veel te slordig, gingen lopen met de bal en leden veel balverlies. Heerenveen deed het goed, maar sommigen waren vandaag niet scherp genoeg", zei De Boer tegen Eredivisie Live. "Ik heb erop gehamerd dat we de juiste keuzes moesten maken want anders weet je dat de tegenstander iets te halen heeft. Nee, ik zag dit niet aankomen want we spelen goed de laatste tijd."

Net als aanvoerder Siem de Jong was De Boer kritisch op arbiter Serdar Gözubüyük, die de Amsterdammers tweemaal een strafschop onthield. "Belachelijk natuurlijk. Hij gaat gewoon met twee handen naar de bal toe. In de tweede helft kan ik erin komen dat hij hem niet geeft, maar in de eerste helft niet. Bovendien kreeg Eriksen een vrije trap in de zestien en volgens mij is dat gewoon een penalty."