Bellamy: "Pa kan nu tevreden sterven"

Tiede-Jan Breevaart

Craig Bellamy is vooral voor zijn eigen vader dolgelukkig dat Cardiff City na de zomer eindelijk in de Premier League zal spelen. Cardiff promoveerde deze week en de club is voor het eerst sinds 51 jaar terug op het hoogste niveau.

"Het was een emotionele avond. Mensen van wie ik echt houd waren erbij om dit met mij te delen", sprak Bellamy tegen The Mirror. De Welshman kon zijn tranen niet verbergen toen hij na de wedstrijd tegen Charlton zijn vader zag.

"Ik ben de tel kwijtgeraakt van al die keren dat ik met hem op een dinsdagavond naar een wedstrijd ging. Soms gingen we tien minuten voor tijd weg en zeiden we tegen elkaar dat we nooit terug zouden komen. Maar op zaterdag stonden we er gewoon weer", aldus Bellamy, die al zijn hele leven fan is van Cardiff City.

Vorig jaar vertrok Bellamy naar Cardiff om de ploeg naar de Premier League te helpen, en met succes. "Dat zijn eigen zoon hier deel van uitmaakt, dat maakt het nog specialer. Hij zal sterven als een gelukkig man. Het heeft ontzettend lang geduurd om terug te keren op dit niveau. Iedereen snakte hier echt naar."