De la Rosa had ook naar Mercedes gekund

Peterselieman

Ferrari haalde deze winter Pedro de la Rosa binnen als testrijder. De 42-jarige Spanjaard die geroemd wordt om zijn kwaliteiten had naar eigen zeggen ook bij Mercedes of een van zijn oud-werkgevers McLaren kunnen tekenen. Hij was na het faillessement van HRT werkloos geraakt.

Topteams klopten meteen bij De la Rosa aan, waarbij Ferrari het meest doortastend was. De Italianen wilden de Spanjaard graag vastleggen om de coureurssimulator in Maranello tot de beste in de wereld te laten behoren.

Met name Mercedes zou op aanraden van Lewis Hamilton geprobeerd hebben om De la Rosa binnen te halen. De Spanjaard zegt dit in Marca. "Het is waar. Lewis heeft dit ook bevestigd, anders had ik het niet verteld. Ik wil er niet meer over zeggen, maar ik heb met Mercedes serieuze gesprekken gevoerd. De eerste persoon die ik belde dat ik naar Ferrari zou gaan is Martin Whitmarsh, vanwege de band die ik met McLaren heb. Hij was verrast en zei: 'het lijkt erop dat wij te traag waren'."

Dat De la Rosa ook daadwerkelijk voor Ferrari koos komt omdat hij iets nieuws wilde doen en uit het verleden al wist wat de Mercedes-teams in huis hadden. Mercedes zou vanwege de herstructurering van de renstal wel een uitdaging zijn geweest, terwijl het bij McLaren volgens de Spanjaard wel goed loopt.