Anderlecht heeft wat lucht na overwinning

Maarten (rubbereend)

Anderlecht heeft voor het eerst in zes wedstrijden weer een zege geboekt. De ploeg van John van den Brom won thuis met 3-0 van Lokeren.

Van den Brom zag Anderlecht voor het eerst sinds begin maart een competitiezege boeken. De voorsprong op Standard Luik is daardoor vier punten. Met Bram Nuytinck in de basis boekte Paars-Wit een simpele zege op Lokeren. De bezoekers, laatste in de groep die strijd om de landstitel, hadden voor rust weinig in te brengen.

Na vier minuten opende Milan Jovanovic de score voor Anderlecht. De Serviër kopte de 1-0 binnen. Na een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Ditmaal was Tom de Sutter trefzeker met het hoofd. De wedstrijd was daarmee beslist, maar de overwinning van Anderlecht kreeg nog meer glans dankzij een derde doelpunt.

De Amerikaan Sacha Kljestan bepaalde nog voor de pauze de eindstand op 3-0. Dat deed de middenvelder met een schot van buiten de zestien. Na de pauze gebeurde er niet veel, behalve een rode kaart voor Anderlecht-routinier Olivier Deschacht, die hard doorging op zijn tegenstander. Demy de Zeeuw viel in bij de thuisploeg.