Sutil en Di Resta op het matje

Tiede-Jan Breevaart

In China raakte Adrian Sutil en Paul di Resta elkaar tijdens de startfase. Tijd dus voor een goed gesprek vinden ze bij Force India.

Robert Fernley, adjunct-teambaas, heeft beide coureurs ontboden op zijn kantoor. Want door het incident konden ze niet vechten met Jenson Button. "Door een goede strategie wisten we Paul weer terug naar voren te krijgen, maar ik denk dat hij zonder het incident in de eerste ronde zelfs nog met Jenson Button om P5 had kunnen vechten", aldus Fernley tegen Autosport.

"Aangezien we de situatie goed wisten te managen, liep het alsnog redelijk af, maar het had natuurlijk ook veel slechter kunnen uitpakken. Ik wil dan ook met Adrian en Paul om de tafel gaan zitten en de video van het incident nog eens goed bekijken. Het lijkt me namelijk logisch dat je als team niet op dit soort dingen zit te wachten, en al helemaal niet in de eerste ronde van een race. We moeten de jongens dus duidelijk maken dat we dit niet acceptabel vinden, maar ik verwacht daar weinig moeite mee te hebben."

Er zal niemand extra aangesproken worden al kon Sutil wel meer ruimte laten aan Di Resta denkt Fernley. Beide coureurs spraken al met elkaar en ze hebben geen probleem met elkaar zei Sutil tegen Sky Sports.