Ecclestone dreigt Interlagos race af te nemen

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone dreigt na dit jaar niet meer met de sport terug te willen keren naar Interlagos. Het Braziliaanse circuit heeft verouderde faciliteiten en kan hier door de Brit al komend seizoen op afgerekend worden.

Ecclestone sprak met O Estado de S.Paulo. "De beloftes van Interlagos voor een renovatie zijn niet ingelost en sentimenten zijn niet meer genoeg. Het circuit zelf is een van de beste banen in de wereld, zonder enige twijfel. Maar de faciliteiten voor het publiek en de teams zijn het slechtst van allemaal. Het hoeft niet zoals hier in Shanghai te zijn, maar het moet wel aan onze operationele eisen voldoen. We kunnen andere circuits niet blijven pushen terwijl Interlagos de boel maar een beetje verwaarloost."

Interlagos heeft al tijden plannen om tussen de derde en vierde bocht een nieuw pitcomplex te realiseren. Ecclestone wil dat hier snel mee begonnen wordt, anders kan het volgens de Brit zijn dat er in 2014 geen Grand Prix van Brazilië op de kalender staat.

Mocht Interlagos van de Formule 1-kalender verdwijnen, dan is er met Santa Catarina nog een alternatief. Ecclestone heeft eind vorig jaar daar de plannen voor een nieuw door Hermann Tilke ontworpen circuit aangehoord. De Brit dreigt deze baan te steunen met een race, mocht São Paulo niet snel besluiten om het huidige circuit bij de hand te nemen.