PSV legt Langeler vast als hoofd jeugdopleiding

Frank (franklop)

PSV heeft Art Langeler aangesteld als hoofd jeugdopleiding. De huidige trainer van PEC Zwolle tekent een contract voor vier seizoenen dat op 1 juli ingaat. Langeler is in Eindhoven de opvolger van de naar het Russische Anzhi Makhachkala vertrokken Jelle Goes.

Nadat Langeler in januari te kennen had gegeven zijn contract bij Zwolle niet te verlengen, werd hij al nadrukkelijk met PSV in verband gebracht. PEC legde inmiddels Ron Jans vast als trainer voor volgend seizoen, onder voorwaarde dat de club zich handhaaft in de Eredivisie.

Langeler kiest er bewust voor om niet langer elke dag op het trainingsveld te staan. "Mijn grote drive zit hem in het opleiden van spelers voor het eerste elftal. De jeugdopleiding moet gedragen worden door de regio en zelfs door heel Nederland", zegt hij op PSV TV. "Dit is geen functie die je voor slechts een jaar moet doen. PSV wil continuïteit en ik ook."

Marcel Brands is ervan overtuigd met Langeler de juiste man op de juiste plaats te hebben. "Uiteraard hebben we ook gekeken naar kandidaten met een verleden bij PSV", zegt de technisch manager. "Maar Art is voor de club de beste keuze. Dit is een breed gedragen aanstelling."