Danny Woodburn Splinter in Turtles-film

Sanne (Syth86)

Danny Woodburn neemt de rol van sensei Splinter op zich in de film Ninja Turtles. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. In de film, gebaseerd op de populaire tekenfilmserie uit de jaren tachtig, is Splinter een vechtsportgoeroe die wordt gemuteerd in een levensgrote rat en de spirituele leiding van de vier Turtles op zich neemt.

De 48-jarige Woodburn is, met zijn 1,22 meter, een aparte verschijning in Hollywood. In de komedieserie Seinfeld speelde hij een heethoofdige dwergacteur. In Jingle All the Way was hij te zien als kerstelf en in de superheldenfilm Watchmen als de kleine maar zeer venijnige bajesklant Big Figure.

Ninja Turtles, die volgend jaar juli in de bioscoop moet verschijnen, wordt geproduceerd door Michael Bay. Opvallend genoeg heeft Megan Fox, die eerder in onmin raakte met Bay tijdens het maken van Transformers: Revenge of the Fallen, de rol van April O'Neil weten te scoren. Zij is een uitstekende journaliste maar houdt zich de laatste tijd steeds vaker met de Turtles op om zich de oosterse vechtkunsten eigen te maken.

Danny Woodburn