[Darts] Nieuwe nederlaag Taylor tegen Van Gerwen

Tom (Nappie-Oleon)

Nadat Michael Van Gerwen afgelopen donderdag zijn koppositie in Premier League heeft weten te verstevigen, heeft de darter alweer een volgend kunstje geflikt. Op weg naar de finale van de vijfde UK Open Qualifier in Wigan verloeg hij wederom Phil Taylor. In de finale was Simon Whitlock echter een maatje te groot (6-1).

Voor de tweede keer in één week tijd rekende MVG af met The Power (6-2). De overwinning bracht hem Gary Anderson als tegenstander in de halve finale. Tegen de Schot speelde Van Gerwen een van zijn beste wedstrijden van de dag (105,36). Van Gerwen zag ondertussen Whitlock in zijn partij afrekenen met Snakebite Peter Wright.

In de finale was Van Gerwen scorend de betere van Whitlock. Door de vele finishende missers van Nederlanse kant kreeg de Australiër echter de geest. Een onoverbrugbare achterstand kon MVG niet meer goedmaken. Naast Van Gerwen hebben Raymond van Barneveld en Leon de Geus zich al verzekerd voor deelname aan de UK Open. Ook Co Stompé en Gino Vos zijn goed op weg om zich te plaatsen voor de 'FA Cup of Darts'.

Van Gerwen tweede in Wigan (FotoL ProShots).
Van Gerwen tweede in Wigan (Foto: ProShots).