'City en AZ onderhandelen over Maher'

Tiede-Jan Breevaart

Manchester City heeft de beste papieren om AZ-middenvelder Adam Maher aan zich te binden. Althans, dat schrijft het Engelse Metro. De clubs zouden al in gesprek zijn.

De grote vraag is waar Maher komende zomer zijn loopbaan voortzet. Een langer verblijf bij AZ kan nagenoeg worden uitgesloten. PSV en Ajax trekken al enige tijd aan de Oranje-international, maar de club met de grootste kans om Maher te strikken zou Manchester City zijn.

De negentienjarige Maher, ook op de lijstjes van Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur, werd door Gertjan Verbeek aan Arsenal gelinkt, maar City zou volgens Metro al in gesprek zijn met AZ en grote kans maken op de handtekening van Maher.

De Citizens willen het middenveld verversen voor komend seizoen. Samir Nasri, allang niet meer onomstreden, lijkt daarbij kind van de rekening te worden. Maher zou de middenas van nieuwe glans moeten voorzien. Overigens heeft City overwogen om de transfersom van Maher te drukken door John Guidetti in ruil aan te bieden bij AZ. Guidetti ziet een overstap naar Alkmaar echter niet zitten.