Almagro via Lorenzi naar halve finale Houston

Boris (borisz)

Nicolas Almagro is vrijdag doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi in Houston. De als eerste geplaatste Spanjaard was met 6-4 en 6-4 te sterk voor Paolo Lorenzi (7). Beide spelers gingen in het eerste bedrijf tot de laatste game gelijk op, maar na een dubbele fout van de Italiaan rook Almagro zijn kans en sloeg toe.

Zowel Almagro als Lorenzi leverde aan het begin van de tweede set zijn service in. Met een forehandwinner pakte de nummer twaalf van de wereld een tweede break en daarmee stelde hij de zege veilig. "Ik speelde al beter dan donderdag, maar ik voel dat ik nog wat beter kan", liet Almagro na de partij weten.

De 27-jarige tennisser uit Murcia stuit bij de laatste vier op Rhyne Williams, die met een wildcard werd toegelaten tot het hoofdschema. De thuisspeler rekende op het Amerikaanse gravel af met de Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo: 7-6 (1), 1-6 en 6-4.

De andere halve eindstrijd gaat tussen titelverdediger Juan Monaco en John Isner. De als derde geplaatste Argentijn versloeg qualifier Robby Ginepri overtuigend met 6-1 en 6-0. Isner, de nummer vijf van de plaatsingslijst en vorig jaar verliezend finalist, stuurde Ricardas Berankis uit Litouwen naar huis met 6-3, 3-6 en 6-3.


Almagro via Lorenzi naar halve finale Houston (Foto: Novum)