Cuenca mist topper tegen PSV

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer heeft Isaac Cuenca niet opgenomen in de selectie voor de competitiekraker bij PSV. De 21-jarige Spaanse buitenspeler heeft geen last meer van zijn knie, maar trainde deze week slechts twee keer met de groep mee. "Dat is te weinig", liet De Boer vrijdag weten op een persconferentie.

Cuenca kwam in januari op huurbasis over van Barcelona, waar hij zo'n acht maanden aan de kant had gestaan met een knieblessure. In Amsterdam kreeg hij opnieuw last. Hij kwam tot dusverre pas twee eredivisieduels in actie.

Volgens De Boer voelt ook Ajax de druk in aanloop naar de topper in Eindhoven van zondag. Hij ziet dat echter niet als een nadeel. "Dat is goed voor het team. Daardoor blijf je scherp. We kunnen zondag een gevoelige tik uitdelen aan PSV. Bij winst komen we op zes punten met nog vier duels te gaan."

De koploper verwacht zondag een strijdvaardige tegenstander te treffen. "Ze hebben niet voor niets zo veel goals gemaakt", wijst De Boer op de productie van de Brabanders, die dit seizoen al 88 keer de trekker overhaalden in de Eredivisie.