The Smurfs 2: datum Smurfendag 2013 bekendgemaakt

René (MrManiak)

Op zaterdag 22 juni is het weer zo ver; dan zal opnieuw de Global Smurfs Day plaatsvinden. Dit jaar zullen de grootste Smurfenfans van over de hele wereld zich verzamelen in Brussel, de geboorteplaats van Peyo (geestelijk vader van de Smurfen.) Vervolgens reizen ze verder naar Parijs, de setting van de nieuwe bioscoopfilm De Smurfen 2 waar het Smurfenambassadeursfeest plaats zal vinden.

Elk deelnemend land stuurt een speciaal geselecteerde Smurfen Ambassadeur naar dit bijzondere evenement. De Nederlandse ambassadeur zal worden verkozen via een speciale 'Face of the Fan' competitie. Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website door een video te uploaden waarmee ze laten zien waarom zij de grootste Smurfenfan zijn. Degene met de leukste inzending mag op de Global Smurfs Day Nederland vertegenwoordigen als Smurfen Ambassadeur.

Op 22 juni zal er ook in Nederland een feestelijke Smurfendag plaatsvinden waar alle andere deelnemers bij aanwezig mogen zijn voor een meet & greet met de Nederlandse stemmencast van De Smurfen 2.

In het vervolg op de 3D live-action/animatie familiefilm, De Smurfen, creëert de boze tovenaar Gargamel twee ondeugende Smurf-achtige wezentjes genaamd de Stouterds. Smurfin is de enige die hem kan helpen om van de Stouterds echte Smurfen te maken en daarom ontvoert hij haar. Grote Smurf, Klungel, Moppersmurf en Hippe Smurf keren terug naar onze wereld om samen met hun goede mensen-vrienden Patrick en Grace Winslow, Gargamel te stoppen en Smurfin te redden.

In de originele versie spreken o.a. Neil Patrick Harris (Patrick), Jayma Mays (Grace), Hank Azaria (Gargamel), Sofia Vergara (Odile) en de stemmen van o.a. Katy Perry (Smurfette), Christina Ricci (Vexy), George Lopez (Grouchy) en Anton Yelchin (Clumsy) stemmen in. De Nederlandse stemmencast bestaat uit o.a. Kim-Lian van der Meij (Smurfin), Giel Beelen (Vertelsmurf), Jack Wouterse (Grote Smurf), Johnny Kraaijkamp jr. (Moppersmurf), Sascha Visser (Klungel) en Tygo Gernandt (Gargamel).

De Smurfen 2 verschijnt in 3D op 31 juli in de bioscoop.

De Stouterds
De Stouterds