De Boer: "Veel vertrouwen in Cillessen"

Frank (franklop)

Ajax won zondag van Heracles Almelo (4-0), maar verloor doelman Kenneth Vermeer met rood. Reservegoalie Jasper Cillessen was zijn vervanger. Vermeer kreeg aan het begin van de tweede helft een rode kaart na een overtreding op Heracles-spits Geoffrey Castillion.

"Vermeer kreeg terecht rood", oordeelde Ajax-trainer Frank de Boer, die met een tevreden gevoel terugkijkt op de overwinning. "We hebben een goed niveau gehaald en het resultaat is uiteraard belangrijk. In de eerste helft bleef de score achter. We creëerden vier 100%-kansen, maar maken ze door slordigheid niet af. Heracles moest na de rode kaart het spel maken, dat deden ze niet. Daar hebben wij van geprofiteerd", aldus De Boer, die volgende week in de topper tegen PSV geen beroep kan doen op de geschorste Vermeer.

Cillessen zal in Eindhoven het Amsterdamse doel verdedigen. Dat hoeft volgens De Boer niet tot kopzorgen te leiden. "We zijn heel blij met Jasper Cillessen en dat is terecht, want hij heeft zich bewezen in deze wedstrijd. We hebben veel vertrouwen. Dat nemen we mee naar volgende week", besluit de coach van de lijstaanvoerder.