Gudde: "Nieuw stadion nodig voor titel"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord heeft grootse plannen met het nieuw te bouwen stadion. Het is zelfs nodig om hoop op een titel in de toekomst levend te houden. Algemeen directeur Eric Gudde hoopt dat de bouw doorgaat en Feyenoord zodoende de sportieve aspiraties hoog kan houden.

"Feyenoord gaat ongetwijfeld weer een keer kampioen worden. Ik heb in het kader van de plannen voor het nieuwe stadion ook gezegd dat nieuwbouw noodzakelijk is om weer structureel voor de titel te spelen", begon hij tegenover NUsport. "Zonder een nieuw stadion blijft het alleen een incident, simpelweg omdat we nu slechts de vijfde begroting van Nederland hebben. Het nieuwe stadion is echt nodig om substantieel onze omzet te verhogen."

Gudde wil Feyenoord niet vergelijken met Vitesse en buitenlandse rijke clubs. "Het is bijna een economische wetmatigheid dat daar waar geld beschikbaar is, succes naderbij komt. Ik noemde Vitesse, Paris Saint-Germain en Manchester City als voorbeelden, maar dat is natuurlijk niet de manier waarop wij het willen. Die sfeer en dat imago passen niet bij ons. Wij willen het doen via een nieuw stadion."

Hij moet nog wel veel mensen zien te overtuigen. "Er zijn mensen die kritisch naar het nieuwe stadion kijken. Dat is logisch omdat ze er nog onvoldoende over weten en we de plannen pas deze week pas goed bekend hebben gemaakt. Als je nu de eerste vragen ziet die via de website binnen komen, zijn die overwegend positief. Supporters komen met allerlei goede suggesties en die hoor ik ook op Varkenoord."