Schreefel begint met ronde par

Boris (borisz)

Golfster Dewi-Claire Schreefel is goed begonnen aan het Kraft Nabisco Championship. Ze had in de eerste ronde van het eerste majortoernooi van het jaar 72 slagen nodig, precies evenveel als het baangemiddelde. Daarmee staat ze gedeeld 23e. Schreefel sloeg drie birdies en drie bogeys.

Christel Boeljon had twee slagen meer nodig dan Schreefel. Zij sloeg drie bogeys en stelde daar maar een birdie tegenover. Met een score van 74 staat zij gedeeld 53e op de baan van Mission Hills in het Californische Rancho Mirage.

De leiding na de eerste dag is in handen van drie vrouwen. De Zuid-Koreaanse Na Yeon Choi, de Noorse Suzann Pettersen en Jodi Ewart Shadoff uit Engeland hadden alledrie vier slagen minder nodig dan het baangemiddelde.

Titelverdedigster Sun-Young Yoo uit Zuid-Korea had een rampendag. Tegenover twee birdies stelde ze liefst zeven bogeys en daarmee kwam ze op een score van 77 slagen uit. Daarmee is ze na de eerste dag gedeeld negentigste en staat ze al negen slagen achter op de leidsters.

Het Kraft Nabisco Championship is het eerste majortoernooi bij de vrouwen. Hierna volgen nog het LPGA Championship, de US Women's Open, de Women's British Open en het Evian Championship. Dat laatste toernooi is in 2013 voor het eerst een major waardoor de vrouwen nu vijf belangrijke toernooien per jaar hebben.