City geeft Ivoriaan Touré eindelijk nieuw contract

Frank (franklop)

Manchester City heeft Yaya Touré langer vastgelegd. De 29-jarige Ivoriaan zette donderdag zijn handtekening onder een contractverlenging tot 2017, meldt City. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen al maanden. Touré is bezig aan zijn derde seizoen in Manchester.

Touré had twee weken terug nog gedreigd met vertrek. "Als hij niet binnen drie of vier dagen een nieuw contract tekent, wacht ik niet langer om te gaan onderhandelen met andere clubs", stelde zaakwaarnemer Dimitri Selçuk.

De plooien zijn inmiddels glad gestreken. "Dit is waar ik wil zijn", zegt Touré op de clubsite. "Ik zal nooit vergeten hoe geweldig ik ben behandeld door de fans, de club en de eigenaren. Het zou me geen groter plezier geven dan hier mijn carrière afsluiten."

De Afrikaans voetballer van het jaar won met City naast de landstitel ook de FA Cup. Bij zijn vorige club Barcelona was Touré nog succesvoller, met onder meer twee kampioenschappen en een Champions League. Hij diende eerder ook Beveren, Metalurh Donetsk, Olympiakos en Monaco.