Van de Looi ziet nieuwe job als uitdaging

Frank (franklop)

Erwin van de Looi ziet zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal als een uitdaging. Dat vertelde hij donderdag tijdens zijn presentatie door FC Groningen. "Ons wacht een pittige klus de komende jaren. Dit heeft te maken met de beperkte middelen en de switch naar meer eigen jeugd."

Van de Looi kent de club goed. Hij sloot er in 2002 zijn actieve spelersloopbaan af en begon in 2008 als trainer van de beloften. Momenteel is de voormalig verdediger assistent van Robert Maaskant, die het seizoen nog wel als hoofdverantwoordelijke zal afmaken.

"Ik ben blij en trots de komende twee jaar de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen te zijn", zegt Van de Looij, die tijdens zijn carrière ook voor Den Bosch, Vitesse, NAC en Stuttgarter Kickers speelde. "Ik ben bij deze club begonnen als jeugdtrainer en om dan door te groeien tot hoofdcoach is natuurlijk heel speciaal."

Manager technische zaken Henk Veldmate ziet het nieuwe trainersduo als een prima twee-eenheid. "Erwin is een trainer die heel gestructureerd kan denken en werken aan noodzakelijke verbeteringen binnen een team. Dick is een trainer die goed een organisatie kan neerzetten op het veld en daarnaast goed kan omgaan met individuele spelers."