Paleis Soestdijk ook in 2014 open voor publiek

Redactie

Paleis Soestdijk blijft ook volgend jaar nog open voor rondleidingen, tentoonstellingen, trouwerijen en evenementen. Het rijk stelt daar geld voor beschikbaar, laat een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst donderdag weten.

Het paleis in Baarn werd voor het laatst bewoond door koningin Juliana en prins Bernhard, die beiden in 2004 overleden. In afwachting van een nieuwe bestemming werd het paleis tijdelijk opengesteld voor het publiek. Het paleis is sinds 1971 eigendom van de staat. Twee jaar na het overlijden van Bernhard vond de eerste rondleiding plaats.

Woensdag werd nog een e-boek gepresenteerd over de herbestemming van het paleis. Burgemeester Mark Röell van de gemeente Baarn opende met het doorknippen van een lint de aparte ruimte in het souterrain van het paleis waar de recente geschiedenis van het landgoed in beeld is gebracht en waar het e-boek bekeken kan worden.

Het idee voor een digitaal boek kwam op door vragen van organisaties en overheden die bezig zijn met herbestemming. Het boek toont alle inzichten en ideeën uit inventarisaties, onderzoeken en verkenningen.