Sno: "Streep onder het verleden"

Tiede-Jan Breevaart

Evander Sno en NEC zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. De middenvelder is blij dat hij nu rustig op zoek kan naar een nieuwe werkgever.

"Er staat een streep onder het verleden", reageert Sno in De Telegraaf. "Ik ben blij dat er een oplossing is die alle partijen tot tevredenheid stemt. Het allerbelangrijkste is dat de littekens die de hartritmestoornissen veroorzaakten zijn weggebrand en ik weer kerngezond ben. Ik kan niet wachten om een nieuwe start te maken. Ik richt mijn blik alleen nog maar vooruit."

Sno zal dit seizoen nog niet voor een nieuwe club kunnen spelen. "Hoewel het contract per 1 april is ontbonden, mag hij pas in het volgende seizoen voor een nieuwe werkgever uitkomen", legt zaakwaarnemer Brian Berkleef uit. "Maar Evander mag wel onderhandelen en eventueel al ergens tekenen. Als hij dat doet, kan hij vast in zijn nieuwe omgeving trainen. Of hij een voorkeur heeft voor het binnen- of buitenland? We houden alle opties open."

Sno, die verlost is van hartproblemen, is bereid om eerst een stage af te werken bij een club, alvorens hij tekent. "Evander is eventueel bereid clubs te overtuigen van zijn fitheid en kwaliteiten. Maar gezien de verklaringen van de medici in het UMC en zijn uitstekende periode bij RKC denk ik niet dat dit nodig is. Bij zijn vertrek uit Waalwijk had hij de clubs voor het uitkiezen."