Rolling Stones geven extra jubileumoptredens

Redactie

The Rolling Stones hebben woensdagmiddag extra jubileumconcerten aangekondigd. De rockers verzorgen in diverse Amerikaanse steden shows die in het teken staan van hun vijftigjarig bestaan.

In een Youtube-video lieten de rockers doorschemeren concerten in onder meer Los Angeles, Chicago, Toronto, Boston en Philadelphia te geven. De Stones, die vorig jaar hun vijftigjarige jubileum vierden, traden in het najaar al op in Groot-Brittannië en de oostkust van de Verenigde Staten.

Het lijkt er vooralsnog niet op dat The Rolling Stones ook naar Nederland komen. De laatste keer dat de rockers op leeftijd in Nederland optraden was in juni 2007. Toen stonden ze in het kader van de Bigger Bang-tournee in het Nijmeegse Goffertpark.

Wanneer de Stones weer op het podium staan, wordt uit de woensdag geplaatste video niet duidelijk. Volgens Billboard staan de eerste concerten al begin volgende maand gepland. Volgens het muziekblad, dat vorige maand al over de shows schreef, geven de Stones in totaal acht concerten. Naar verluidt volgen er daarna nog tien.

The Rolling Stones telden al dagenlang af naar de aankondiging van woensdag. Fans van de band hoopten dat een nieuwe tournee werd aangekondigd. De Stones trokken tussen 2005 en 2007 voor het laatst over de wereld. Geruchten over een op handen zijnde tournee doen al maanden de ronde. Tot nu toe moesten fans het echter doen met de vijf jubileumconcerten van eind november en december.