Rijke investeerders weg bij Brussels

Maarten (rubbereend)

FC Brussels richt zich niet langer op een snelle opmars in het Belgische voetbal. De club dacht met een investeerdersmaatschappij uit Dubai goud in handen te hebben.

Johan Vermeersch van FC Brussels heeft het contract met de investeerdersgroep Gulf Dynamic Challenges uit Dubai stopgezet, omdat deze niet aan de beloftes voldeed. Na een eerste storting van 200.000 euro werd er niets meer vernomen uit Dubai.

Brussels kampte met geldzorgen en zocht om die reden een investeerdersgroep. Gulf Dynamic Challenges nam wel de openstaande salarissen van de spelersgroep voor haar rekening. Daarna bleef het stil, waardoor de ambitie op een snelle promotie naar de Jupiler Pro League moet worden vergeten.

De Belgische club had al een nieuw logo ontworpen, een nieuwe website ontwikkeld en grote toekomstplannen gemaakt. "De geruchten over het moeilijke verloop van een eventuele participatie en/of overname van de FC Brussels Molenbeek, worden bevestigd door het bestuur", luidt een officieel statement van de club.

"Er was een intentieverklaring getekend met een investeringsgroep uit Dubai, Gulf Dynamic Challenges, geleid door de heer Jemal Bin Ferah en aangebracht door John Bico, om samen met de actuele bestuurders van de FC Brussels een nieuwe vennootschap op te richten om de toekomstige leiding van de club waar te nemen."

"Van de initiële beloofde bedragen werd slechts een eerste storting verricht, de verdere verplichtingen werden uitgesteld. Hierdoor bleef de beloofde financiële hulp uit, maar de heer John Bico liet toch een twaalftal nieuwe spelers aannemen, zonder dat de financiële verplichtingen van de investeerders werden nageleefd."