FOK! wat een weer... Vrij veel wind

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De noordoostenwind speelt vandaag samen met de zon opnieuw de hoofdrol in ons weer. In het binnenland komt het tot windkracht 5 en wat daarbij opvalt is het vlagerige karakter van de wind. In het zuiden komt er later op de dag wel iets meer bewolking opzetten.

Misschien dat de bewolking ook nog net het midden van ons land haalt, maar in het noorden blijft het vrijwel onbewolkt. Dit is wel de aanzet voor een geleidelijke weersverandering. Het gaat maar heel erg langzaam, maar het gaat eindelijk gebeuren. Het zonnige weer raken we helaas ook kwijt, want er komt de komende dagen steeds meer bewolking en zeker na het weekend gaan er ook weer een aantal buien vallen. En jawel, geen sneeuwbuien meer!! De wind draait tijdens het weekend naar een zuidwestelijke richting, dus de aanvoer van hele koude lucht komt hiermee ten einde. Op zondag zou het misschien al 11 graden kunnen worden.

Voor het eerst dit seizoen is het in Europa al ergens 30 graden geworden. Dat gebeurde gisteren op Kreta aan de voorzijde van een depressie.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lemmer
Een prachtige foto uit de omgeving van Lemmer. Marieke was onderweg in Friesland en zag dat er nog behoorlijk veel ijs op de meren lag. Verder zien we de mooie Hollandse stapelwolken.

Markt
Op de foto van Marieke is het nog winter, maar op deze foto van qltel lijkt het wel zomer! Het is dat de mensen met dikke jassen aan rondlopen, maar ik zou jullie haast zeggen dat dit stralende plaatje uit juli komt...

 

Ryanair
Gisteren was qltel ook nog op Airport Weeze. Een Boeing 737-800 staat klaar voor vertrek naar warmere oorden.